Beli Bükük Kebabı


Hafta sonu iftar soframa yaptığım Beli Bükük Kebabı yada Patlıcan Kebabı tarifimi sizlerle paylaşmak istedim. Ben fırında pişirdim. Bu tarifin benzerlerinin tencerede ocak üzerinde pişirileni var Kazan Kebabı.. Tencerede pişeni yedim ama lezzetinden hoşlanmadım. Patlıcanlar sulu haşlanmış tadındaydı. O yüzden evimde denemek istemedim. Bu tarifi televizyonda seyredince tam benlik bir tarif dedim. Ve hemen mutfağın yolunu tuttum. Yapımı çok kolay, fırında piştiği için patlıcanlar  kızarıp, köz tadı alıyor ve asla haşlama tadı gelmiyor... Bir de tepside kalan yağlı sosu öyle lezzetli ki bir pideyi bandırarak yedik desem abartmış olmam her halde.. O kadar övdüm ki bu lezzeti hemen tarifime geçeyim de akşama hemen yapın.Kilo alma riski var uyarımı da yapayım, ona göre kendinizi ayarlayın...


 Ben bu tarifi  Seramitok Mini Tepsisi kullanarak yaptım..

Malzemeler :

3 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 yemek kaşığı çiçek yağı
tuz
karabiber
kimyon
pulbiber

Sosu için :
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı ılık su
tuz

domates
yeşil biber

Yapılışı :

Kıyma, soğan, sarımsak, çiçekyağı ve istediğiniz ölçüde kimyon, karabiber, tuz ve pul biberi bir kap içerisinde köfte gibi yoğurun. Patlıcanların sap kısımlarını kesin. 2 parmak genişliğinde koparmadan verev kesikler yapın. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Kestiğiniz patlıcanların aralarını doldurun. Tüm patlıcanları bu şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine sıralayın. Köftelerden artarsa küçük domateslerin içini doldurup tepsiye sıralayın.Domates dilimleri ve yeşil biberleri aralar koyun. Küçük sos tencerenize tereyağı, zeytinyağı ve salçayı alın, bir kaç dakika karıştırarak kavurun. Ilık suyu dökerek kıvamını açın. Kaynayan sosunuzu patlıcanların üzerine gezdirin. 


Üzerini aliminyum folyoyla kapatıp önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Üzerinden folyoyu alın 30 dakika kadar bu şekilde pişirin. Fırından alıp üzerini bir başka tepsiyle kapatıp 5 dakika patlıcanların dinlenmesini sağlayın.


 Servis tabağına alın sıcak servis yapın..Kişi başına 1 patlıcan 100 gram kıyma hesabıyla kaç kişiyseniz o ölçüde yapabilirsiniz...

Yorumlar

  1. paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize Sağlık nefisss görünüyor.Bende deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka deneyin Döndücüm.. Çok beğeneceksiniz.. Teşekkür ederim..:)

      Sil
  3. ellerine sağlık afiyetler olsun. 2 hafta oluyor şişe takarak köfteli yaptım ama hla yazamadım bloğuma:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. O şekilde ben de yaptım ramazandan önce mangalda.. Ama dediğin gibi araya başka tarifler girince yazamadım.. Sırayla yazarız artık..:) Sevgiler..

      Sil
  4. Nefis görüntüler bunlar:))Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası